torstai 17. tammikuuta 2013

Jei!

Tänään jatkuu UMK ja Suomen euroviisukappaleen etsintä. En pysty enää piilottelemaan viisufaniuttani ja näytän tänään hieman salattua ja synkkää puoltani. Ei tämä kyllä mitenkään salaista puuhaa minulla ole, mutta ei tämä ehkä mitenkään trendikästäkään ole. En tiedä.

Tammikuussa toukokuu lähestyy jo pika pikaa ja viisukappaleiden kuuntelu suurenee, niin uusien kun aikaisempien vuosien. Oman faniuteni tasoa en osaa määritellä enkä esimerkiksi tiedä erityisen laajasti viisuhistoriaa tmv. Tämä on kuitenkin sellaista, mitä joka kevät jaksaa seurata ja oikeastaan oma kiinnostuneisuuteni viisuihin on vain kasvanut. Muutamien vuosien aikana olen alkanut myös seurata tarkemmin erityisesti Viron ja tietenkin Ruotsin omia Melodifestivalen -kisoja.

Tänään siis Suomen UMK jatkuu uudella karsintajaksolla. Henkilökohtaisesti olen edelleen hieman ymmälläni koko UMK -konseptista, mutta toivon sen sentään menevän parempaan suuntaan. Ainakin tämä vuosi vaikuttaa jo paremmalta viime vuotiseen. Tämän vuotiseksi suomalaiseksi suosikiksi on noussut Mikael Saaren kappale ja odotan tältä aika paljonkin. En innostu kovinkaan usein hetkessä jostain Suomen ehdokkaasta, mutta Saaren kappale pysäytti lähes heti tunnelmallisuudellaan. Katsotaan millaisen esityksen Saari tuo kappaleineen lavalle. En ole varma tapahtuuko se tänään vai vasta ensi viikolla.

En tälläkään kertaa laita kuitenkaan Saaren kappaletta loppukappaleeksi vaan yhden suosikkini, hyvin euroviisumaisen kappaleen. Tämä ihan sen vuoksi, että jostain kumman syystä tv-kanavat lisääntyivät yhdellä venäläisellä kanavalla, joka soittaa lähes tauotta venäjänkielistä musiikkia ja tietysti myös tätä kyseistä artistia. En tosin pystyisi erottamaan, mikäli kappaleita laulettaisiin muilla venäjän kieltä muistuttavilla kielillä.

Ani Lorak on ukrainalainen,  mutta ymmärrykseni mukaan ihan kunnon poptähti laajemmalti Itä-Eurooppaa ja Venäjää. Nainen on myös ehtinyt tehdä paljon muutakin poptähden uransa yhteydessä. Voi kun muistan vieläkin miten tämän naisen esitys oikein räjähtämällä tuli lavalle, kylmät väreet meni vain pitkin ihoa!

Tässä siis se oikea, Shady Lady!

Ani Lorak - Shady Lady (2008)
(volyymit maksimiin ja pään nyökyttely piippaus kohdissa on sitten ehdotonta)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti