perjantai 22. helmikuuta 2013

Aika ennen nykyistä

Viimeinkin minäkin pääsen sairastelemaan *riemun kiljaduksia, jei*. Ajatus ei liiku ja paksu peitto ympärilläni tukahduttaa minua lämmöllään. Huoaah... viilennystä!

Ensimmäinen ajatus kotiin päästyäni oli siis pelkästään päästä lepäämään. Tänä iltana otin myös esille vanhoja itsenauhoitettuja c-kasetteja. Eipä näitä taida ollakaan kuin muutama eikä nämä nyt kovin historialliselta sisältönsä perusteella kuulosta. Muistan nauhoittaneeni omaa ääntänikin joskus, mutta sellaiset ovat tainneet jäädä paremman alle. Ei löydy nöyryyttäviä puheita jostain mukahauskasta. Miten sitä onkaan voinut olla niin ajattelematon ja hukannut sellaiset, mahdolliset klassikot.

Palatessani c-kasettien maailmaan oli aika noloakin tajuta, että jouduin oikeasti miettimään miten tämän kasetin kanssa nyt toimitaankaan. En ollut varma laitoinko kasetin oikein päin soittimeen, mutta onneksi ne tietyt piikit varmistivat sen, että kasetti tosiaan asetetaan soittimeeseen ylösalaisin.

Nyt minulla soikin radiokappaleita sisältävä kasetti. Voisin vaikka vannoa, että näistä eniten soitetuin on ollut tanskalaisen Junior Seniorin hittikappale Move Your Feet. Tämän sentään muistan nauhoittaneeni! 

Mietin vain, onkohan vuonna 2003 c-kasetit olleet vielä ihan yleisestikin käytössä vai olenko ollut vain jäljessä tekniikan suhteen? Tuntuu niin omituiselta kuvitella, että kymmenen vuotta sitten olen vielä nauhoitellut kappaleita kasetille. Joko tuo on ollut omaa ajanvietettäni tai sitten tosiaan kehitys on kulkenut todella nopeaan. Uskon ehkä enemmän ensimmäiseeen vaihtoehtoon. Olen aina tekniikan suhteen jäljessä.

Kaiken kaikkiaan hämmentävää huomata, että taidan pitää edelleen samanlaisesta musiikista, mitä olen noin kymmenen vuotta sattunut nauhoittamaan. Maku on saattanut tulla monipuolisemmaksi, mutta edelleen Manic Street Preachersin kappale You Stole The Sun From My Heart kuulostaa hyvältä.

Niin sitä on myös ennen nauhoitettu radiohaastattelukin kasetille. Huh, YleX:n  aikoinaan tekemä haastattelu bändistä The Hives on kirjoituksen edetessä siirtynyt kuunteluun.

Tällä kertaa viikonloppu kuitenkin voisi muistojen myötä alkaa seuraavilla kappaleilla. Kaseteilta poimittuja:

                                                                    Oikeutetusti:

                                                      Junior Senior - Move Your Feet


Ja tästä en edes muista kuulleeni:

Badly Drawn Boy - Logic Of A Friend
(edelleen musiikkia tekevä englantilainen artisti (oikealta nimeltään Damon Gough), joka on myös ollut About a Boy -elokuvan soundtrackin tekijä ja kappaleiden esittäjä)
 
 


Sekä lopuksi täydellinen pommi viimeiseltä kasetilta. Googlettelun jälkeen artistin nimi selvisi ja kyseessä onkin vuosien takainen tyttöduo S.O.A.P. Siis, apua?! Saatoin joskus kuunnellakin tätä kun muistot palaavat hitaasti mieleeni. Ei tämä ehkä ihan soittolistoilleni enää takaisin palaa kuten S Club 7 on onnistunut, mutta kuunnellaan nyt hetken:

                                                              S.O.A.P. - Dowuchalike






Näiden myötä, vitamiinipitoisia ja terveyttäviä unia!  ( Saahan sitä aina toivoa. )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti